Автор: BareCare

25 септември 2024г.


Красивата кожа


Красивата кожа (ако нямаме сериозни, специфични проблеми), може да се постигне. Но за това е необходимо постоянство и изградени ежедневни навици. Аз съм привърженик на опростената рутина. Двойно почистване, овлажняване с тонер или мист, серум, крем.

1. Почиствайте лицето си всеки ден с нежни продукти!

Това е една от най-важните стъпки. Ако кожата не е почистена добре, нито един серум, нито един крем, няма да проникне в дермата. Пари на вятъра, дори и да си купите най-скъпия крем или серум на пазара. За мен е важно почистващите продукти да са нежни и да не са с агресивни агенти. Ще мием лице, в крайна сметка, а не фасада на сграда. Сутрин използвам само измивен гел или пяна. Вечер правя двойно почистване. Първо, ползвам продукт на маслена основа като олио, който разгражда замърсявания, слънцезащита, грим. Или почистващо мляко (невероятно нежен продукт, който открих е млякото на Isntree Yam Root Vegan Milk Cleanser). След това измивам с гел или пяна. Например, последния гел, който открих и съм влюбена, това е Skin1004 Brightening Madagascar Centella Tone Brightening Cleansing Gel Foam. Съставът е страхотен - 41% центела, ниацинамид, екстракт от грозде, ябълка, японска кайсия, хидратиращ комплекс AQUAXYL, пантенол, вит. Ц. Изключително добри, успокояващи съставки, както и такива, които привличат и задържат влагата. За изсветляващи функции не мога да кажа, защото това е продукт, който се отмива, а не остава да проникне в кожата. Няма добавени изкуствени аромати и парфюми. Има деликатен, приятен аромат. Едно е сигурно - почиства идеално и не оставя кожата суха. Към почистването мога да добавя и веднъж седмично маска с глина – например стик маската на Skin1004 с 5 вида глини.

Хидратация + подхранване с комплексен продукт!!!

Хидратация

Много е важно да утолим жаждата на кожата и да я нахраним със суперхрани. Всеки тип кожа има нужда от хидратация. Това може да стане с тонери, мистове (спрейове), серуми или кремове, като кремът е по-скоро като защита на кожата, след като нанесем серума. Кремът запечатва. Мой любим начин да подложа преди серум, това е хидратация с тонер или мист. Един любим мист, който ползвам е Medi-Peel Derma Maison Firming Active Mist с много, много добър антиоксидант – ресвератрол. Той защитава кожата, забавя стареенето, подобрява текстурата и помага срещу пигментацията. Този мист разпръсква фина мъгла, не е струя от пожарникарски маркуч. Има лек, деликатен аромат. Образува фина роса на лицето. Разкош! Освен ресвератрол, съставът е пълен и с други красоти: сквалан, ниацинамид, хидролизиран колаген, няколко вида хиалуронова киселина, масла от грозде, кайсия, макадамия, арган, моринга. Екстракт от кактус (бодлива круша) идва от Мексико и той успокоява, силно хидратира и предпазва от UV лъчите. Екстракт от женско биле с мощни успокояващи и противовъзпалителни свойства, помага за намаляне на зачервяването и чувствителността на кожата. 

„Стягаща активна мъгла“, в която съм влюбена - осигурява интензивна хидратация, изравнява тена и придава здравословен блясък на кожата. Подходящ за всеки тип кожа. Друг фаворит е мистът на Medi-Peel Peptide9 Aqua Volume Tox Mist Pro

И така! Каквото и да изберете, препоръчвам да е комплексен продукт, който да замести няколко такива😊

Третиране.

Третиране

Всеки има проблем, който бори и има нужда да третира (дори и идеалната кожа). Препоръчвам да си изберете 1 серум или продукт, който да е насочен към конкретния проблем – акне, разширени пори, дехидратация, бръчки. Не трябва да натоварваме кожата с прекалено много продукти. Просто си изберете най-любим серум-акцент. 😊 При мен няма силно изразени проблеми, но се стремя да си имам един серум в рутината, който да съдържа мултифункционалната съставка ниацинамид 5% - достатъчно количество, за да работи нежно, без да дразни кожата, в същото време да помага за равномерния тен, пристъпи на акне, изсветляване на пигментни петна, намалява възпаленията. А когато е в комбинация с много богати хранителни вещества, става любим – Axis-Y Dark Spot Correcting Glow Serum. Невен, морски зърнастец, оризови трици, сквалан, папая. Това беше серум, който ползвах, но сега съм го заменила с друг – Medicube Age-R Glutathione Glow serum (пак glow😊, какво съвпадение). Богат състав (буквално и преносно) – глутатион, ниацинамид, Bifida Ferment Lysate, серамиди, аденозин, бетаин, бета-глюкан, колаген, видове хиалуронова киселина. Разкошен серум, който придава сияен вид на кожата. Просто си „застава“ перфектно!

За заключение, ще добавя няколко основни и важни съвета: ползвайте слънцезащита всеки ден, не докосвайте лицето си с ръце през деня и си осигурете време за нощен сън (колкото е възможно). 🩷

Надявам се да съм била полезна.

За автора Севѐр Йорданова
Повлияна от тайните за порцеланова кожа на азиатките, тя започва търсенето на най-добрите за кожата ѝ продукти. Създава групата "Козметика от Япония (и света) - фен група" през 2021, където споделя своите впечатления и отзиви за различна, нова, ефективна козметика. Групата може да се похвали със заразителната си приятелска атмосфера, където се коментира и обсъжда всякаква козметика (от цял свят). Момичетата в групата са настроени дружелюбно и с удоволствие споделят и техните открития в света на красотата.

 


За автора

BareCare

BareCare

barecarecosmetics

barecare_cosmetics

Всички права запазени Barecare 2024