Автор: BareCare

04 ноември 2022г.


Изворът на младостта- хиалуроновата киселина


Хиалуроновата киселина спомага задържането на вода под кожата. Тя е подходяща за всички видове кожа. Има множество предимства и крие много нисък риск от алергична реакция или дразнене.

Сигурно сте чували за хиалуронова киселина в козметични продукти и ако още се чудите защо я наричат „извора на младостта“, какво представлява и има ли странични ефекти сте на правилното място.

Хиалуронова киселина може да звучи малко стряскащо, но не се притеснявайте, няма да ви изгори. Всъщност има обратния ефект. Хиалуроновата киселина спомага за задържането на вода под кожата и по този начин хидратира в дълбочина. Структурата и позволява да задържа вода до 1000 пъти собственото си тегло. Това я прави една от най-добрите и предпочитани съставки в козметичните продукти и е  причината да се нарича „извора на младостта“.

Научно доказано

Проучването “Ефективност на нова локална нано-хиалуронова киселина при хората” (с  този линк https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3970829/) показа доста невероятни резултати. След наблюдение на жени, които са използвали хиалуронова киселина само за 8 седмици, откриват драматични подобрения в кожата на участниците. Резултатите от проучването показват, че при 40% то жените бръчките са намаляли, при 96% от жените кожата се е хидратирала дълбоко и при 55% от жените еластичността на кожата се е подобрила.  Знаете ли също, че хиалуроновата киселина е от полза за всички типове кожа? Кой знаеше ?!

 

За мен ли е? 

 

Хиалуроновата киселина е подходяща за всички видове кожа. Както споменахме, тя намалява с възрастта, поради тази причина обикновено се използва от жени 25+.

Интересен факт, който повечето хора не знаят, е че хиалуроновата киселина се произвежда естествено в тялото на хората. С годините, естественото съдържание на хиалуронова киселина намалява и затова кожата губи младежкия си вид. Хиалуронът използван в козметичните продукти са създадени в лаборатории, но имат същата структура като този произведен от тялото ни.

Предимства

Дълбока хидратация
Сияен младежки вид
Еластична кожа
Противовъзпалителен ефект
Възобновяване на клетките
Бори се със застаряването
Тонизира кожата
Задържа водата под кожата

Странични ефекти

Хиалуроновата киселина се среща естествено в нашите тела, поради това представлява доста нисък риск от алергична реакция или дразнене. По ирония на съдбата някои потребители съобщават, че тя изсушава кожата им, но това е рядко. Ако почувствате това, проверете дали спазвате инструкциите за употреба или се консултирайте с дерматолог.

 

 


За автора

BareCare

BareCare

barecarecosmetics

barecare_cosmetics

Инфлуенсърска програма

Всички права запазени Barecare 2024